Χημικός Καθαρισμός Δικτύων θέρμανσης

Η GasHellas, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στην θέρμανση της οικίας ή του επαγγελματικού σας χώρου, αναλαμβάνει και τον χημικό καθαρισμό δικτύων θέρμανσης.

Ο χημικός καθαρισμός είναι η διαδικασία κατά την οποία το δίκτυο θέρμανσης (σωληνώσεις και σώματα) καθαρίζονται εσωτερικά με χρήση χημικών προϊόντων. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική για την αποδοτική θέρμανση του χώρου σας, καθώς όλα τα συστήματα θέρμανσης που βασίζονται στην κυκλοφορία ζεστού νερού εμφανίζουν μείωση της απόδοσής τους με την πάροδο του χρόνου και συνεπώς, αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση.

Αυτό συμβαίνει διότι κατά τη λειτουργία μίας εγκατάστασης θέρμανσης εισχωρεί αέρας στα κυκλώματα του νερού, προκαλώντας  οξείδωση (σκουριά) στα μεταλλικά μέρη που συναντά (λέβητας, κυκλοφορητής και σωληνώσεις), ενώ το νερό που κυκλοφορεί ξεπλένει τις σκουριές της οξείδωσης και τις μεταφέρει στο δίκτυο, οι οποίες κατακάθονται στις σωληνώσεις με τη μορφή λάσπης ή κρούστας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται  διαφορές στη θερμοκρασία των δωματίων  της κατοικίας σας, αφού τα σώματα δεν αποδίδουν το ίδιο καλά με τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης θέρμανσης κι ορισμένα δωμάτια παραμένουν πιο «κρύα» σε σχέση με άλλα. Αυτές οι διαφορές μπορεί να παρατηρούνται ακόμα και στο δάπεδο του ίδιου δωματίου.

Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, το θερμαντικό σώμα ζεσταίνεται όλο και πιο αργά, ενώ όταν το δίκτυο θέρμανσης γεμίζει με μεγάλη ποσότητα επικαθίσεων, παρά το γεγονός ότι μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενες ώρες, η θέρμανση δεν επαρκεί, ενώ η κατανάλωση καυσίμου για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία όλο και αυξάνεται. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται συνεχώς το κόστος της θέρμανσης ενώ ταυτόχρονα να μειώνεται σταδιακά η αίσθηση θερμότητας εντός της οικίας.

Ζητήστε προσφορά
για οποιαδήποτε υδραυλική εργασία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για την λύση στις ανάγκες σας για υδραυλικές εργασίες.

Με τον τακτικό χημικό καθαρισμό του δικτύου θέρμανσης του διαμερίσματος, της πολυκατοικίας ή της μονοκατοικίας σας αφαιρούνται όλες οι επικαθίσεις όπως άλατα, λεβητόλιθος, σκουριά, υπολείμματα πετρελαιοειδών, γράσα και έλαια, σε κάθε εγκατάσταση που περιέχει και έρχεται σε επαφή με υγρά. Ακόμη,  ο χημικός καθαρισμός είναι αποτελεσματικός και σε δυσπρόσιτα σημεία όπως γωνίες και στροφές ή όπου αλλού υπάρχουν επικαθίσεις και ο μηχανικός καθαρισμός δεν είναι εφικτός.

Τα έμπειρα συνεργεία μας αναλαμβάνουν με απόλυτο επαγγελματισμό και σεβασμό στο χώρο σας να καθαρίσουν το εσωτερικό δίκτυο της οικίας σας και να επαναφέρουν τις σωληνώσεις και τα σώματα στην αρχική τους κατάσταση σωστής λειτουργίας.

Η GasHellas βρίσκεται εδώ και 22 χρόνια δίπλα σας, με υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται από ποιότητα, συνέπεια και επαγγελματισμό στο χαμηλότερο δυνατόν κόστος της αγοράς. Προτεραιότητά μας είναι η άμεση εξυπηρέτησή σας με σεβασμό και υπευθυνότητα.